WATO откри предприятие в Казанлък (България) за своите водни клапани, произведени според световните стандарти на конкурентни цени.

Управлението на водоснабдителните и санитарните мрежи се превръща в един от най-големите проблеми в света, поради огромните загуби на ценни природни водни ресурси, както и поради големите икономически загуби, до които води това. Според Асоциацията на водите в България, загубите на вода в разпределителната мрежа достигат 70%.

"Във WATO BG предлагаме решения, базирани на ефективност и иновации.С нашите продукти ние предлагаме оптимизация и качество на добра цена - това е основата на вентилите, които произвеждаме. Решенията, които даваме, помагат бързо и ефективно да намалим загубите на вода до 20%. Концентрирахме познанията си върху водния сектор в България и търсим възможности да капитализираме това знание на чужди пазари ", това каза Димитър Иванов, изпълнителен директор на фирма ВАТО БГ ООД

Близо 1,5 милиона евро са инвестирани през последните две години за създаване на предприятието за производство на водни клапани. В момента основната част от производството е насочена към управление и регулиране на клапани под лиценза на един от най-добрите световни производители.

Трите основни области, в които фирмата работи, са: производство на клапани и фитинги, измервателна техника, анализ, контрол и услуги, насочени към ефективното управление на водоснабдителните мрежи. "Нашата мисия е да участваме в създаването на устойчива водна инфраструктура. Ние работим в полза на операторите за ефективно управление на водоснабдителните мрежи и обществените услуги в полза на индустрията. Вярваме в развитието на базата на знания и сме уверени в нашия успех. ", добави г-н Иванов.